Semne si simptome ca esti insarcinata

In plus fata de faptul ati avut o perioada de intarziere, este posibil sa apara alte simptome care pot anunta, uneori, o sarcina. Carry la lectura si de a afla cele mai frecvente semne si simptome care ar trebui sa te fac sa decid sa luati un test de sarcina sau de vizita medicul ginecolog!

Perioada intarziata

Semnul cel mai faimos care te poate face constienti de situatie si ca este de incredere atunci cand aveti o perioada de imediat si te face sa crezi de o posibila sarcina. Dar trebuie sa stiti ca pot sa apara sangerari scurte, chiar daca a ramas insarcinata in primele zile dupa conceptie 6-12, in cazul in care ovulul fertilizat se ataseaza de peretele uterin.

Alte cauze: menstruatia intarziat nu inseamna neaparat ca ai gravida, pentru ca exista alte motive care explica absenta acestuia, cum ar fi schimbari bruste de greutate, oboseala extrema, tulburari hormonale, tensiune, intrerupand de control al nasterii de tratament.

Sanii umflate si sensibile

Sanii umflate si sensibile sunt adesea asociate cu inceputul sarcinii, dar ele pot aparea doar la 1-2 saptamani dupa momentul conceptiei.

Alte cauze: perioada de dvs. se apropie, tulburari hormonale, de control al nasterii de tratament, sindromul premenstrual. Daca testul de sarcina este negativ, puteti consulta un medic ginecolog pentru o palpare san. Aceasta nu doare, plus este recomandat merge la examenele de san anual (palparea si ecografie si mamografie la femeie peste 40 de ani este recomandat).

Balonare si crampe abdominale

In primele saptamani de sarcina se poate face cu sentimente frecvente de balonare si crampe abdominale, similare celor cu experienta, inainte sau in timpul perioadei de dumneavoastra.

Alte cauze: probleme digestive sau ginecologice. Daca testul de sarcina este negativ, nu ezitati sa vizitati medicul pentru a afla cauza acestor simptome.

Dimineata Greata

Greata dimineata, pot sa apara de 2-8 saptamani dupa conceptie. Unele femei au greata aproape pe intreaga perioada a sarcinii, in timp ce altele nu experimenteze acest simptom la toate

Alte cauze: intoxicatia alimentara, stres sau alte probleme de stomac, care poate provoca greata. Daca ati exclus posibilitatea de a sarcinii, nu strica sa consultati un gastroenterolog.

Sculpturi alimentare

Dorintele culinare poate insoti unele femei in timpul sarcinii. Dar exista si cazuri in care aceste dorinte nu se manifesta mai intens decat in perioada sarcinii.

Alte cauze: este posibil sa aveti doar un apetit ridicat de tranzitie sau au perioade cand mananca pur si simplu mai mult.

Lipsa de energie si senzatie de oboseala inexplicabila

Expertii spun ca multe femei se pot simti foarte obosita si lipsa de energie in timpul primelor saptamani de la conceptie, si atribuie aceste simptome din cauza nivelurilor ridicate de progesteron.

Alte cauze: oboseala poate aparea din cauza multe alte motive, cum ar fi, depresie, exercitii intense, boli rece / gripa sau de alte grave.

Frecvent nevoia de a urina

Puteti simti nevoia de a urina frecvent, mai ales in timpul noptii. Se crede ca un hormon (gonadotropina corionica umana) este secretat in cauza inceputul nevoie urinare frecventa.

Alte cauze: infectii urinare, diabet zaharat, consumul ridicat de lichide seara. Daca exclude posibilitatea unei sarcini, programa o consultatie la ginecolog sau urolog.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply