Simptome apendicita

Ce este apendicita? Apendicita este o inflamatie a apendicelui cauzata de o bacterie, si este o afectiune destul de frecventa care poate aparea la orice varsta.

Simptomele apendicitei nu trebuiesc neglijate sub nici o forma deoarece singurul tratament posibil este interventia chirurgicala. Apendicele reprezinta o excrescenta a intestinului gros si are o dimensiune de aproximativ 9 cm.

Simptomele apendicitei de obicei sunt durerile abdominale, varsaturile, greata si lipsa apetitului. In cazurile mai grave, cand apendicita atinge un stadiu mai avansat pot aparea febra, frisoane si diaree. Durerea apare periombilical si frecvent se poate simti la nivelul membrului inferior drept.

Apendicita poate evoula foarte rapid si de aceea este necesara o vizita la medic inca de la aparitia primelor simptome. Uneori se poate simti o contractie musculara la nivelul abdomenului, acesta devenind tare  la palpare.

In cazul apendicitei analizele de laborator vor arata o crestere a leucocitelor in sange fiind apoi necesara si o analiza de urina. Apendicita se mai poate depista si prin radiografie, ecografie sau tomografie insa nu intotdeuna rezultatele vor fi concludente.

Complicatia care poate aparea in urma apendicitei acute este peritonita. Peritonita inseamna ruperea apendicelui si varsarea puroiului in regiunea abdominala. Astfel varsaturile devin mai constante, durerea abdominala se generalizeaza si febra creste pana la 40 de grade. In caz de peritonita interventia chirurgicala se va efectua de urgenta.

simptome apendicita

simptome apendicita

Ce trebuie sa retinem este ca simptomele apendicitei nu trebuiesc ignorate, mai ales ca nu intotdeauna poate fi depistata la timp, tratamentul consta in apendicectomie (operatie de apendicita) care se efectueaza numai chirurgical, si ca perforatia apendiculara cu peritonita este extrem de grava si poate duce la deces.

Advertisement

No comments.

Leave a Reply